,,La Columbovet am găsit oameni care sunt dispuși să ajute crescătorii cu sfaturi și explicații privind produsele și administrarea lor,,

Aș dori să vă întreb de când creșteți porumbei voiajori?Porumbei voiajori am din anul 2010, porumbei care erau ținuti de frumusete pe langă casă. Particip la concursuri din anul 2014 și tot de atunci am început să achiziționez porumbei voiajori care să mă ajute să fac performanță.

Ce tipuri de concursuri preferați si de ce?Prefer concursurile de Fond și Maraton pentru dificultatea lor și cred că la astfel de etape se poate vedea atat calitatea porumbelului cât și priceperea crescătorului.

Ce linii de porumbei aveți?Nu sunt genul care să pună accent pe o anumita linie de porumbei. Îmi plac porumbeii care fac rezultate indiferent din ce linii provin. În urma selecției mi-au ramas în matcă porumbei care provin din linii gen : Koers , Kipp, Aarden, Bongers, Florizone, Carteus.

Cum ați descrie colaborarea cu firma Columbovet?Colaborarea cu fima Columbovet este una buna si constructivă. Am găsit oameni care sunt dispuși să ajute crescătorii cu sfaturi și explicatii privind produsele și administrarea lor.

Care sunt 2 produse care v-au impresionat prin calitatea lor, cum le-ati administrat si ce ați văzut după administrarea lor, ce ați sesizat la porumbei?

Dacă ar fi să remarc doua produse care m-au impresionat ar fi ” Ro 200 Ready ” si „K+K 3000”. Ro 200 este un conditionator care îl administrez inainte de etapă cu vreo doua zile . După administrare porumbeii au o vitalitate crescută și prezintă o pofta mai mare de zbor . Îl administrez impreuna cu Oregano Schaffet (grăsime de oaie ) pe mâncare.

K+K 3000 îl administrez dupa întoarcerea porumbeilor din concurs începand cu a doua zi. Este un recuperator excelent. Face ca recuperarea să fie mult mai usoară, aducând porumbeii la forma inițiala prin refacerea musculaturii. Îl administrez împreună cu Oregano Schaffet.

Dacă aveți un porumbel drag, care este acela si ce rezultate a avut la concursuri sau la reproductie?

Îmi este greu să nominalizez doar un porumbel din cei care îmi sunt dragi. O să va spun cate ceva despre porumbelul cu seria 1019643 din anul 2018. Este un mascul albastru care mi-a adus multe satisfacții, fiind câștigătorul mai multor premii atat la nivel de asociatie cat si provincial sau national . O sa enumerez rezultatele acestui porumbel:

Loc 3 Nat Maraton Grand Prix Tineret

Loc 3 Prov Maraton Grand Prix Tineret Loc

3 STAR MARATON MOLDOVA

Loc 1 Maraton Grand Prix Tin

ACP BOTOȘANI

Loc 1 AS FOND TINERET ACP BOTOȘANI

Loc 3 FOND TINERET ACP BOTOȘANI

Vă felicităm și vă dorim succes!