Jucatorul de Galati pus in fata a doua realitati ,,zborul si jocul ,, si expozitiile- se apropie de adevar. Plecand de la cele 2 mari realizari, concursurile de zbor si prezentarea acestei deosebite rase de zbor si joc in expozitia Galati vom trage o singura concluzie , prin varietatea de culori , osaturi , baltaturi si mici divergente este cea mai raspandita rasa de porumbei in toate zonele tarii.Dar uitandu-ne la fiecare zona unde au prins adepti sint f. multe confuzii de la realitate .S-au facut porumbei dupa placul fiecaruia , netinind cont de cum este standardul (indrumator pt. Expozitii ) si mai ales cum trebuie sa zboare si sa joace adevaratii Galateni .
Multi i-au facut , combinind tot felul de asa zisi Jucatori de Galati cu diverse rase pt. a realiza metisi frumosi sau pt zbor dupa cum se cer la vinzare .
Tinind cont de toate aceste greseli , parerea mea e sa lasam la o parte orgoliile , sa ne intilnim toti cei care iubesc zborul , jocul si frumusetea reala , pt a pune capat tuturor divergentelor .
Zburind porumbeii si participind la expozitii putem ajunge la un numitor comun .
Parerea mea este sa ne intilnim cu totii si sa vedem care este adevarul , nejudecind dupa cum ne plac noua porumbeii .
Referitor la arbitraje , asociatiile care demonstreaza ca au crescatori cu rezultate atit la zboruri cit si la expozitii , ar trebui sa aiba reprezentanti in comisiile pt expozitiile nationale .Cei care arbitreaza trebuie sa demonstreze ce realizari au in cadrul acestei rase (destul de variata ) si nu au ce cauta arbitrii din alte rase la arbitrarea Galatenilor .
Sustin si voi sustine sa se dea premii atit la un porumbel pe scurt cit si la unul semi ciocos dar ambii in cadrul rasei (asupra standardului ar mai trebuii discutat putin ,in general este f bun ) .Cei care reusesc sa prezinte porumbei frumosi si cu fise de zbor sa ia -Exceptional .
Mult succes tuturor . Torino
Adevar graiesti Torino,
galatenii sint simbol de zbor si joc ptr, toti porumbeii romanesti.
Tatal meu a avut aproape permanent jucatori de galati – si singurul criteriu de selectia au fost zborul si jocul.Poate ar trebui sa gasim citva batrini sa ne invete cum sa crestem acesti porumbei …. atlfel spus :
CINE N-ARE BATRINI …. S-AI CUMPERE !!!!!!!!!!!
Interesant topicul…felicitari
tare bun articolul…
SUNT NISTE PASARI DEOSEBITE
AU TREI CALITATI ESENTIALE
ZBOR
JOC
DOICA
CEIA CE NU GASESTI LA TOATE RASELE
,, Sa ne intalnim toti cei care iubesc zborul , jocul si frumusetea reala , pentru a pune capat tuturor divergentelor ” , spune domn Torino in acest topic !
Ne intalnim domn Torino , cei de la Roller Club Romania , cu cei de la CNT si avem ce discuta , caci avem multe lucruri in comun ;
Noi arbitram Jucatorul de Galati , pe regulamente ce caracterizeaza Jucatorul de Galati , atat in tara , cat si peste hotare .
Este normal si moral , sa acordam puncte pentru minute prestate pe paliere de altitudine . Este singura metoda prin care se poate recunoaste calitatea zborului .
Fiind ,, jucator ” , este normal sa se puncteze jocul . Sa se aprecieze tumbele , jnururile , etc. !
Dar ce nu este moral si nici normal , este faptul ca la clubul Dacia din care face parte domn Torino , Jucatorul de Galati este arbitrat dupa un regulament pe care se mai arbitreza numai tipplerii maraton !
Se puncteaza numai durata , inaltimea ( calitatea zborului ) , nepunctanduse .
Ca o concluzie :
– 5 0re de zbor la inaltime joasa , pe regulamentul domnului Torino , sant perfect egale , cu 5 Ore de zbor in puncte si disparitie ;
Este strigator la cer ceea ce se intampla si totusi nu va spun povesti .
Sant lucruri ce se petrec in Romania anilor 2010 si victima acestei anomalii de regulament , este din nefericire , nobila rasa de porumbei ,,Jucatorul de Galati ! „
Felicitari tuturor celor care vor sa readuca in prim-plan frumusetea jocului la galateni,desi sunt sceptic ca ve-ti reusii,si asta ptr ca incapatanarea in cazul multor columbofili e la ea acasa,dar nu-i asa speranta moare ultima.Noroc mult in initiativa dumneavoastra!
aveti mare dreptate.si eu am galateni dar toata lumea care vine sa-i vada se uita prima data cat sunt de frumosi apoi la zbor si la joc. in concluzie pt unii este mai important frumusetea porumbelului decat calitatiile care le are
Buna ,
Nu inteleg de ce la juc de Galati nu se pune pret si pe selectia aspectului ( desen / culoare ) fara sa piarda acesti porumbei caliitatiile de zbor si joc ?! Acesti porumbei se inmultesc foarte usor si exemplare pentru selectie ar fi . Mai exista linii vechi unde nu trebuie sa-ti faci ganduri daca zboara si joaca fiindca acest lucru la un juc de Galat ” Clasic ” nu este nimic ca normal !
Pt. domnul Dieter :
– La comentariul nr. 8 , sustineti ca mai exista linii vechi de Jucatori de Galati care fara nici o problema zboara si joaca , mult si bine !
Dati-mi va rog si mie un nume de crescator de Jucatori de Galati , care are in prezent astfel de porumbei !!!!!!!!!!!!!!
Buna ziua d-le Dan ,
unul dintre cei mai buni crescatori de juc de Galati linea veche cu rezultate bune de zbor si joc este domnul Nistor Adrian pe care presupun ca-l cunoasteti si d-voastra ?!
nistorad.sunphoto.ro
Unde sint rezultatele Dieter ?Ne trimiti sa vedem poze cu diferite rase de porumbei ?E buna gluma !
Domnule Sebastian Rosu,mare adevar graiti:”CINE N-ARE BATRANI…SA-SI CUMPERE”.
Pt. domnul Dieter :
V – am considerat o persoana serioasa , dar din pacate am constatat ca va bateti joc de mine !
Domnul Nistor Adrian , persoana la care faceti referire , nici macar nu a zburat la maturi in 2009 .
In schimb a zburat toate etapele la pui :
Etapa 1 = 34 minute
Etapa 2 = 53 minute
Etapa 3 = 42 minute
Daca considerati ca acestea sant rezultate de dat exemplu , eu consider ca ma luati peste picior .
Pentru domnii Dan…. si Victor….. (cu parere de rau nu va cunosc numele de familie)
Daca intr-adevar apreciati Jucatorii de Galati care joaca si zboara va asteptam la concursurile Rollerclub, daca nu ca participanti macar ca arbitri. Avem nevoie de persoane cu simt critic pentru ca, sincer, din batutul pe umar prieteneste nu iese nimic bun. Cum oferta este cat se poate de sincera, astept sa ma contactati la office@dinamergeani.com. In asteptarea unui raspuns pozitiv,
Cu deosebita consideratie.
Sorry…..la contact@dinamergeani.com….
Cu aceeasi consideratie.
D-le Dan , d-le Victor ,
deja chiestea ca domnul Nistor participa la concursuri mi se pare un lucru bun si daca ma uit la rezultate – nu este nici primul dar nici ultimul in clasamente .
Uitandu-ma pe listele de participanti , nu am gasit nici un nume la care sa apartina – Victor / Dan …..
Sau domnilor , m-am uitat cumva pe listele gresite !?
Nu vreau sa iau pe nimeni peste picior , ma bucur ca mai este cineva care zboara cu juc de Galati care mai arata asa ca cei pe care i-am avut in anii „80 si cu care am avut multa satisfactie ….
Salutari
Multumesc pt. invitatie , insa nu pot sa merg o zi pe drum (dus-intors) , pt. a arbitra zboruri de 30 – 40 de nimute , chiar mai mici in multe situatii . E vorba totusi de rasa Jucator de Galati .
Din respect pentru dumneavoastra , este bine sa incheiem aceasta discutie , care nu da deloc bine pentru imaginea dumneavoastra si a porumbeilor pe care ii cresteti .
Sant de acord ca Jucatorul de Galati trebuie sa joace , dar este elementar si de bun simt , sa zboare intr-o etapa oficiala , cel putin 3-4 ore .
In caz contrar , este orice , dar nu Jucator de Galati !
Ptr. dl. Dan,
In descrierile facute Jucatorilor de Galati de-a lungul vremii a fos mentionata varietatea lor nu numai ca aspect ci si ca tip de joc sau zbor, fiind mentionate trei mari tipuri: unii care zboara 3-4 ore (sau mai mult) cu joc mai ales la coborare, unii care zboara in jur de doua ore cu joc mai des dar mai scurt si unii care zboara putin (30-60 minute) si joaca des si uneori lung (moriscarii). E alegerea personala a fiecaruia ce varietate prefera, alegere ce nu intra in discutie. Personal consider ca trebuie promovate toate aceste varietati.
Oricum, referitor la aceste concursuri trebuie facut un inceput, indiferent de la ce plecam iar cu timpul vom vedea la ce se va ajunge si in functie de materialul aflat la dispozitia participantilor.
Astept, in continuare, sa ma contactati pe adresa personala.
Cu stima
Domnule Mergeani :
– Din orasul in care locuiesc si pana la dumneavoastra la Constanta , fac 4 – 5 ore cu masina . Nu exclud posibilitatea sa va vizitez , pt. a putea sa ne cunoastem personal .
Totusi eu cresc Jucatori de Galati , care ce este drept , nu prea mai joaca .
Referitor la durata de zbor , daca la varsta de 3 luni , puii nu zboara macar 4 ore , ii tai .
Acesta este principalul meu criteriu de selectie !
Referitor la altitudinea de zbor , consider ca la zborurile normale de 4 ore , la etapele cu puii , este firesc sa existe 3 ore ( 180 de minute ) , de zbor in puncte si disparitie ;
Ce trece peste aceste 4 ore ( normale si firesti ) , sant zboruri pe care putem sa le numim zboruri bune ( reusite ).
Este un alt criteriu de selectie , dar asta nu inseamna ca nu putem fi prieteni .
Buna seara,
Alegreea tipului de Jucatori e o chestie personala atata timp cat joaca macar o data in viata lor pentru ca de aceea ii si numim asa. Nu e neaparat sa ma arbitrati pe mine dar ar putea exista persoane mai aproape de dvs. care sa poata fi ajutati in acest mod. Astept in continuare sa ma contactati pe adresa personala.
Intamplator am dat peste acest articol care spune exact nimic , dar sunt foarte interesante comentariile unora. Cum poti sa spui ca jucatorii de galati care culmea joaca forte bine dar nu prea zboara nu dau bine pentru crescatorul care ii detine in schimb „jucatorii de galati”care zboara bine dar nu joaca dau foarte bine pentru crescatorul care ii detine tocmai pentru faptul ca sunt la dansul in curte ? Mi se pare complet deviat de la ceea ce inseamna jucatorul de galati sa spui ca detinand exemplare care zboara dar nu prea JOACA detii jucatori de galati.
o singura nelamurire am si eu poate citeste cineva si-mi spune de ce ar creste cineva jucatori de galati tipul de zbor si fara joc?probabil veti raspunde ca le place zborul,dar daca este asa de ce nu cresc tippleri ori ciungi?de cand si unde este standardul acesta de JUCATOR de Galati fara pic de joc?
multumesc
Buna!
Domnule Dan Prismareanu,v-as ruga foarte frumos sa ne subliniati care din comentariile de mai sus vorbesc de Jucatori de galati care doar zboara si nu joaca,si pe langa acest lucru ar fi preferati in locul celor care joaca dar zboara mai putin.Dupa cum spunea si Domnul Dina Mergeani exista cele trei mari categorii de jucatori de galati,care sunt diferiti prin durata zborului si numarul tumbelor si snururilor pe care acestia le executa,dar domnule Dan Prismareanu,nimeni nu a vorbit despre jucatori de galati care practica doar zborul si nu prezinta joc deloc.Ca,unii crescatori prefera porumbeii jucatori de galati cu un zbor de lunga durata(peste 3,4 ore )dar care prezinta joc si sunt crescatori care prefera morsicarii,care zboara30-60 de minute dar executa snururi fantastice este cu totul si cu totul alta discutie.
Cu stima..
Domnule Mihai,ati pus o intrebare foarte buna:”De ce ar creste cineva tipul de zbor si fara joc?”..nici eu nu am reusit sa gasesc un raspuns la aceasta intrebare..probabil din cauza unor orgolii „nemangaiate” ale unor oameni care nu respecta aceasta rasa,care doar dupa numele ei,ne putem da seama ca porumbeii acestei rase trebuie sa prezinte joc indiferent ca zboara 1 ora sau 5.Si cu asta ma opresc aici pentru ca deja devin prea acid.
Si totusi imi trece prin minte o alta intrebare legata de jucatorii de galati:De ce ar creste cineva jucatori de galati,selectand porumbeii doar dupa caracterele exterioare,si nu dupa zborul si jocul acestora?
Cu stima…
Hai sa nu ne mai invartim ca lupul in jurul cozii si sa spunem lucrurilor pe nume :
– Intre anii 1950 – 1980 , cand inca mai existau adevaratii Jucatori de Galati , pe fondul unor zboruri de ( 6 – 7 0re ) , porumbeii executau tumbe si chiar jnururi , de cele mai multe ori pe verticala , dar si in diagonala uneori . Erau si exemplare care zburau fantastic , dar nu jucau .
Au fost mai multe perioade , care au avut reprezentantii lor :
1.Fanica Sleparu , 2. Ghita Rosu , Savescu , 3.Enachescu (Cuca) , Petrica Tanase !!!!!!!!!!!!
Inca din anii 1990 , vedetele , superstarurile ,, din liniile Cuca si Petrica Tanase , efectuau zboruri cu durate cuprinse intre 6 – 9 ore de zbor la mare inaltime .
Ca la orice specie exista o evolutie … Selectia da roade si faptele sunt cele care vorbesc :
In ultimii 3 ani , superstaruri ca : Fane Raiciu ( Bucuresti ) , Dinca Florin (Craiova) , Preda Cornel ( Calafat ) , etc. , fac furori , omologand in concursuri oficiale , ( cu arbitrii desemnati + alti 5-6 martori ) , etape de 10 – 11 ore de zbor , cu 7-8 ore de puncte si disparitie !!!!!!!!!!!!
Putem spune fara nici o retinere , ca recordurile trecutului au fost inbunatatite !
Undeva din ceruri , nea Cuca , nea Petrica Tanase , Nirca si alti monstrii sacrii ai zborurilor cu porumbei galateni , privesc cu zambetul pe buze si sant fericiti ca in aceasta arta ,, columbofilia ” , noua generatie (actuala) mai exact , isi face foarte bine treaba !!!!!!!!!
Legat de acei galateni , care in concursuri oficiale , fac zboruri de 30 – 40 de minute constant , sa – mi fie cu iertare , dar eu unul , nu mai pierd nici macar 10 secunde sa scriu despre acestia .
Nu vreau sa fiu tendentios , dar este posibil , ca peste cativa ani , sa ii vedem la spectacolele de circ . (Pozitionati undeva sub nivelul acoperisului , isi vor da drumul si se vor rostogolii pana aproape de sol) ; Copiii ii vor aplauda si in acest fel , circul este garantat !!!!!!!!!!!!
Cu admiratie,
Dan
Azi mai mult ca niciodata , cu sau fara vointa noastra , s-au delimitat trei linii de galateni :
– 1. Cei strigator de frumosi , care ii intalnim in expozitii si ii arbitram cu aratatorul ;
(Standardur acestora il gasim publicat de cateva zile la un topic , pe http://www.porumbei.ro) ;
– 2. Varietatea de zbor de durata la mare inaltime ; Care ce e drept , nu prea mai joaca . ( Din acest motiv este mai corect sa ii numim ,, Galateni ” ) ;
– 3. Varietatea de joc , care fara sa fiu tendentios , sunt corigenti la capitolul zbor (durata) .
Sant 3 (trei) , lumi total diferite si cel care va incerca sa le mai amestece va face mare pacat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cu vreo 3 ani in urma propuneam limpezirea apelor prin recunoasterea acestor linii drept rase diferite:
– Galateni de expozitie sau Jucatori de Galati de expozitie – cei berbecati, mai scurti pe picioare si care sunt tinuti numai „la plasa”. O sa fiu intrebat de ce sa le mai pastram numelde de „jucator”, motivul fiind ca e folosit si la alte rase de jucatori din vest care au devenit numai de ornament. De asemena, din ei pot fi obtinuti si porumbei care joaca, mai greu dar totusi merge.
– Galateni de zbor sau Zburatori de Galati – care zboara foarte bine (felicitari celor care ii cresc pentru aceasta selectie) dar care numai joaca. Asa ca e total impropriu sa-i mai numesti „jucatori”.
– Galateni de joc sau Jucatori de galati. Poate ca nu toti zboara bine (si aici ma refer la liniile de moriscari) dar totusi joaca conform denumirii.
Domnule Dan , la comentul 25 faceti apologia unor crescatori, lucru foarte frumos dealtfel desi nu vad cu ce ne ajuta astazi si ne spuneti ca performantele lor sunt mult imbunatatite astazi prin numarul orelor de zbor, dar fara JOC . In comentul doi ne spuneti ca aceasta varietate nu e corect sa o incadram la Jucatori de galati ,fiind lipsita de aceasta calitate si sa o incadram la….”Galateni „.Explicati va rog ce rasa este aceasta „galateni” si pana la urma despre ce rasa vorbim aici pentru ca cele doua comenturi sunt confuze.
Am tot respectul pentru dumneavoastra domnule Dima Mergeani , in urma interventiei de la materialul (comentariul) nr. 27 !
Acum haideti sa limpezim apele , odata pentru totdeauna ;
Vlad Haradau este colegul dumneavoastra , la fel ca si Adrian Nistor , Torino este si el pe aproape , interesat , dar usor deghizat in spatele monitorului ; Intr- un cuvant toata lumea este prezenta !!!!!!!!!!!!!
Haideti sa delimitam odata pentru totdeauna , aceste trei varietati de Galatean :
– 1. Zburatorii de Galati ;
– 2. Galatenii de joc ;
– 3. Galatenii de expozitie .
Lucrurile acestea trebuie sa ramana scrise si semnate ; In caz contrat , o sa mai batem campii inca 5 – 10 ani si o sa vrem sa facem un numitor comun , intre zebra , magar si cal ; Trei patrupede care au anumite lucruri in comun , dar au mult mai multe lucruri , care le fac sa fie diferite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Este o singura rasa, o singura varietate, si anume: Jucatorul de Galati!!! Restul sunt corcituri!!!
D-le Dan,
Jucatorul de Galati care joaca este omologat la nivel european, fiind incadrat la categoria rolleri si cred ca e de dorit ca si Zburatorii de Galati sa fie omologati cat mai curand. As vrea sa stiu si eu cine dintre crescatorii de Zburatori de Galati isi asuma responsabilitatea elaborarii unui standard pentru acest grup de porumbei, standard pe care sa il propuna unei comisii nationale de standardizare. Sincer, cred ca daca va aparea un astfel de standard, nu veti intampina nici cea mai mica piedica pe plan national ba din contra!. Numai ca trebuie sa il redactati. Abia apoi se poate merge la asociatia europeana pentru omologarea internationala in grupa zburatorilor.
Jucatorii de Galati de expozitie sunt intr-o alta situatie. Daca in viitor vor fi promovati prin concursuri mai ales porumbeii de agrement sau performati (fie ca sunt jucatori sau zburatori), e posibil ca cu timpul numarul lor sa se diminueze. E la fel de posibil ca sa ramana in continuare ca grup separat numeros.
Astept in continuare sa ma contactati pe adresa peronala.
Cu stima,
Pentru anonymus,
Cu multa vreme in urna exista ceva mai putine rase decat azi. Toate rasele nou aparute au fost, la inceput, considerate corcituri. Numai proba timpului a confirmat unele dintre ele drept noi rase sau a facut ca alte incercari sa dispara. Nu vad de ce ar deranja pe cineva ca un grup de porumbei diferiti de cei ce el ii cresta in batatura vor fi omologati drept rasa separata. Distractia incepe de-abia dupa aceea pentru ca, daca vrei sa conservi o rasa inseamna sa fii disciplinat si sa iti pastrezi porumbeii in acelasi standard si sa nu ii lasi sa „evolueze”. Dar disciplina lipseste cu desavarsire la noi unde fiecare se crede un mic artist al poporului si se simte dator sa inventeze ceva pentru posteritate. Despre pastratul raselor asa cum le e standardul nu sufla nimeni nicio vorba…..asta e problema!
Cu stima,
DUMNULE PRISMAREANU :
JUCATORI DE GALATI , ADEVARATI , ORICUM NU MAI EXISTA DE FOARTE MULTI ANI !!!
AI NOSTRII NU MAI JOACA , AI DUMNEAVOASTRA NU MAI ZBOARA !!!
JUCATORUL ADEVARAT DE GALATI , ZBURA 6 – 7 ORE , PE PARCURSUL ACESTOR ORE , JUCAND MAI MULT SAU MAI PUTIN , MAI SCURT , SAU MAI LUNG !!!
NU MAI TRECETI IN CLASAMENTELE OFICIALE , ZBORURI DE 30 – 60 MINUTE , LA RASA JUCATOR DE GALATI ;
UN ZBOR CU O ASEMENEA DURATA , LA O ASEMENEA RASA , TREBUIE DIN START DESCALIFICAT , PENTRU CA FACE RASA DE RAS !!!
LA 30 – 60 DE MINUTE DE ZBOR , VORBIM DE BAZACONII , NU DE CEEA CE A INSEMNAT RASA DE PORUMBEI JUCATOR DE GALATI !!!
ACEASTA RASA JUCA SI ZBURA !!! FAPTUL CA DOAR MAI JOACA , NU ESTE SUFICIENT ; MAI ARE DOAR 50 % DIN CARACTERE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
PT. anonimul :
Ce s-a realizat , s – a facut prin selectie in cadrul rasei ; Ce intelegi tu prin corcituri ?
Numai ca cei ce am iubit zborul de durata mare si altitudine , am imperecheat intre ele , in decursul anilor , exemplarele care faceau acest lucru , cei ce au vrut sa realizeze frumusete (ornament) , au facut acelasi lucru cu cei frumosi .
Cea de – a treia varietate , au realizat-o altii ; este vorba de acei jucatori , care doar joaca si nu mai zboara .
Nu ii putem numii Jucatori de Galati , fiinca adevaratii Jucatori de Galati , in afara de faptul ca jucau , problema este , ca zburau sus si mult !!!!!!!!!!!!!!!!
Asa ca toate cele 3 (trei) varietati , ce provin din adevaratii Jucatori de Galati , sa – si faca standarde si sa mearga la omologare !!!!!!!!!!!!
Va spun cu mana pe inima ; nu ne putem bate joc de numele Jucatorului de Galati si sa-l atribuim unor porumbei , care bine antrenati pentru o etapa oficiala , cu greu reusesc sa omologheze 20 – 30 de minute de zbor !!!!!!!!!!!!!
Crescatorii respectivi au in medie 50 de porumbei la zbor , dar ei isi selecteaza din acestia , pe cei mai buni 3- 5 , sa – i foloseasca in etepa .
Daca cei mai buni 3 – 5 porumbei , zboara 20 – 30 de minute in concurs oficial si nu o data , de mai multe ori , este clar ca restul se chinuie sa treaca de 10 minute !!!!!!!!!
Asta nu este columbofilie ! Este circ , dar mai degraba este iresponsabilitate !!
Vad ca se tot invoca separarea rasei in 3 categorii. Si am vazut de multe ori aceasta propunere. Pai……..sa-mi fie cu iertare dar de ce sa nu luam in calcul si a 4-a categorie si anume JUCATORUL DE GALATI care sa si zboare peste 3-4 ore, sa si joace si sa fie si frumos. Iar celelalte 3 categorii sa le grupam in una singura: REBUTURI DE GALATI.
D-le Dan ,
in pozitia 25 am inpresia ca incercati sa promovati o alta rasa decat cea de care este vorba : adica juc de Galati !
Porumbeii ” superstarurile ” de care ne povestiti presupun ca sunt Tippler / Voiajori in haine de juc de Galati !?
Unde exista pe lumea aceasta un porumbel care joaca sa ajunga la acest timp de zbor 9 – 11 ore ??
Evolutia de care ne povestiti este un pas inapoi fiindca ati luat porumbeiilor acel caracter care i-a identificat – JOCUL !! Sa nu mai vorbim de aspectele fizice care nu mai au nimic in comun cu juc de Galati.
Sincer spus , raman cu placere la acei porumbei ” de Circ ” pe care eu mai pot identifica ca juc de Galati .
Din lipsa de timp nu am posibilitea sa-mi antrenez porumbeii dar am placerea in fiecare an sa am pui care fara a stau dupa ei zboara 1 – 3 ore la inaltime mare cu joc frumos . Aceste ore de zbor s-ar mai putea creste cu un pic de antrenament dar pentru mine este de ajuns , nu am timp sa ma uit 9 – 11 ore dupa ei .
Salutari
Domule Dan , in primul rand daca jucatorul de galati nu mai exista de foarte multi ani inseamna ca de foarte multi ani dumneavoastra ati incetat sa il mai cautati si va multumiti cu ce aveti , in al doilea rand expresia „ai nostrii nu mai joaca ai dumneavoastra nu mai zboara” folosita in eventualitatea in care vorbim despre jucatorii de galati nu isi are rostul pentru ca vorbim de JUCATORI, ori daca ai dumneavostra nu mai joaca poti fi cu succes niste zburatori de orice vreti dumneavoastra si de Galati daca doriti si de Bucuresti .In al treilea rand „NU MAI TRECETI IN CLASAMENTELE OFICIALE , ZBORURI DE 30 – 60 MINUTE , LA RASA JUCATOR DE GALATI ;” in cazul in care comentariul imi este adresat mie este gresit deoarece nu am nicio legatura cu niciun clasament oficial .Cat priveste momentul de criza in care se pare ca aceasta rasa a ajuns, nu este decat urmarea actiunilor celor care ati vrut zburatori de 14 ore fara joc sau berbecati care ametesc daca ies din voliera.
Este atat de generica denumirea asta de „jucator” si face in continuare rau tuturor variantelor – ramurilor desprinse de rasa veche. Iranienii fac acelasi lucru. Denumesc jucator orice fel de porumbel care face „fente” in aer. Cum poti pune in concurs doi porumbei care joaca diferit, unul fiind roller, altul tumbler? Dupa care criterii ii arbitrezi? Cum decizi care e castiatorul? Cel care a facut doua tumbe, sau cel care face un sirag? Sau cum poti arbitra in mod corect doi porumbei care se comporta diferit, unul zboara in disparitie 5-6 ore, altul isi consuma energia in 30-60 de minute jucand frenetic pana aproape de pamant. Cum decizi cine e castigatorul? Chiar nu observa nimeni ca masurile sunt diferite?
Clasele „Roller”, „Tumbler” si „High Flier” definesc clar rasele despre care vorbim si la ce sa ne asteptam (cerem) din partea lor.
Nu stiu cine se distreaza sau cui iar face placere in mentinerea acestei zavistii care are o rezolvare nu numai usoara, dar si fireasca. Haideti sa trecem de faza de copii care se cearta la gradinita pe o bucatica de guma mestecata…
Cu stima,
Vasi
as dori un nr de telefon de la poz 36.sunt interesat de jucatorii galateni care mai au ceva din vechile linii.multumesc
Pt. domnul Ionut Barboianu :
– Cand inca mai existau Jucatori de Galati , acestia zburau 6 – 7 ore , pe fondul acestor ore , jucand mai mult sau mai putin , pe verticala sau uneori in diagonala .
A trecut mult de atunci , cam 40 de ani si acei Jucatori de Galati adevarati , nu mai exista ;
Eu am 68 de ani si am trait acele vremuri , in timp ce tu dragul meu Ionut , nici macar nu erai nascut pe atunci ;
Cand te prezinti la o etapa oficiala , la o data stabilita , trebuie sa ai o anumita decenta ………
In primul rand , trebuie sa fi mandru ca numele tau , va aparea alaturi de numele acestei nobile rase ,, Jucatorul de Galati ” !
Pentru a respecta istoria acestei rase , trecutul si pe cei care au creeat – o , trebuie sa stabilim obligatoriu un barem de durata ;
Propun ca acest barem sa fie de 3 ore la pui si 4 ore la maturi ; Cine nu va realiza acest barem de durata , va fi descalificat , prin nerealizarea baremului de durata .
In acest fel , nu am mai dezonora aceasta rasa , ne mai aparand in clasamente , zboruri rusinoase de o ora ( 60 de minute ) , care fac ca adevaratii crescatori de Jucatori de Galati , sa nu mai isi gaseasca linistea , nici in morminte .
Faceti ce vreti ; eu o sa mai traiesc 4-5 ani si o sa plec de pe aceasta lume , caci nimeni nu este nemuritor …
Insa faceti un mare pacat , ca va bateti joc de aceasta nobila rasa . Daca o tine tot asa , in cativa ani , ii aduceti in programul spectacolelor de circ , alaturi de clovni si maimute ;
E pacat , copii , e mare pacat !
Dumnezeu sa va aiba in paza !
D-le dorudobre pos 39 ,
In moment sunt in Germania dar daca imi trimiteti un mes la 00491727550634 cu un nr de tel pe care pot sa va sun ?
Din pacate puii care o sa ramana in anul acesta sunt promisi la un prieten in Constanta dar poate pot sa va indrum spre alti crescatori care mai au juc de Galati …
Salutari
@ Dan
– Daca atunci zburau 6-7 ore, acum de ce nu o mai fac?
– Daca tot sunt eliminati cei care nu zboara cel putin3-4 ore asa trebuie eliminati si cei care nu joaca cel putin o data, ca doar de asta ii zice „jucator” si nu „zburator”.
Domnule Dan, porniti un dialog cu mine de pe o treapta superioara pe care considerati ca va aflati prin prisma varstei si a timpurilor in care ati trait. Aveti parte de aproape tot respectul meu, si spun „aproape” deoarece eu imi dau numele complet si real si as avea dorinta ca si interlocutorul meu sa faca acelas lucru.
Cresc aceasta rasa de aproape 20 de ani, am zburat in concursuri si porumbei cu joc si fara joc, cu rezultate acceptabile, am fost cu pasari si pe la cateva expozitii, in ultimii ani am vizitat crescatorii in toata tara si am stat de vorba cu foarte multi crescatori pentru a vedea ambele extreme ale acestei rase. Consider ca aceste atribute imi dau dreptul sa emit o parere si sa trag niste concluzii despre aceasta rasa.
Ne spuneti ca aveti 68 de ani iar adevaratii Jucatori de Galati zburau 6-7 ore si jucau frumos si ca ei de 40 de ani nu mai exista. Pai daca ei nu mai exista de 40 de ani, atunci, draga domnule de 68 de ani, eu personal va acuz direct de distrugerea acestei rase. Ce ati facut d-voastra si generatia d-voastra pentru aceasta rasa? De ce ati lasat-o sa dispara? De ce acuzati generatia noastra ca se prezinta la concursuri cu zboruri de 30-60 de minute cand generatia d-voastra nu a fost in stare sa pastreze rasa asa cum era si sa ne-o transmita in bune conditii? Cine nu a respectat istoria acestei rase si pe cei care au creat-o? Generatia noastra sau a d-voastra?
Poate noi, cei tineri, incercam sa-i facem cum au fost: cu zbor de 6-7 ore si cu joc frumos. De ce sa stam cu mainile incrucisate si sa acceptam „maratonistii” sau „circarii” si sa ne impacam cu ideea ca nu mai pot fi cum erau odata?
In incheiere as vrea sa fac apel la sinceritatea d-voastra sa-mi raspundeti la cateva intrebari de bun simt la care sunt convins ca stiti raspunsul si poate ni-l impartasiti si noua:
1 Cum caracterizati un „galatean” care zboara de 2 ori 10 ore si de 10 ori 2 ore?
2 Cand faceti referire la „aceasta nobila rasa” va referiti la toate varietatile de culoare sau numai la baltatul pe vanat?
3 „Monstrii sacri la care va referiti (Savescu, Ghita Rosu, etc) si care nu au liniste in mormant, ce porumbei aveau? Numai de zbor sau si jucau? Aveau numai vineti sau toate varietatile de culoare?
4 Cum zburau adevaratii Jucatori de Galati? In stol compact sau solitar? Cum aveau zborul? Lin si planat sau rapid?
5 Daca la d-voastra in cusca ar iesi un pui care sa zboare 6-7 ore si sa joace frumos, cum l-ati caracteriza?: adevarat Jucator de Galati?, intamplare?, blasfemie?
6 Spuneti: „Cresc Jucatori de Galati care ce este drept nu prea mai joaca.” Ce inseamna acest „nu prea”? Ar juca dar le este frica sa nu fie omorati cu pietre?
7 Daca spuneti ca in anii 1990 „vedetele, superstarurile din linia Cuca” zburau 6-9 ore, de ce Cuca spunea ca daca un porumbel zboara constant 3-4 ore trebuie sa-i ridicam coada si sa-l pupam? Acele 3-4 ore erau limita maxima de atunci sau nu erau chiar „vedete, superstaruri” si mai trebuie sa scurtati coada vulpii?
8 De ce la etapele de la Bucuresti, Craiova, Calafat sunt mai multe zboruri de 2-3 ore decat de 9-10 ore?
In speranta unor raspunsuri sincere si a numelui d-voastra real, va salut cu respect de la Craiova.
astept cu nerabdare raspunsul domnului Dan
Cand voi avea timp , voi raspunde la toate intrebarile dumneavoastra !
Ma deranjaza foarte rau , intrebarea nr. 7 , in care faceti afirmatii tendentioase si aruncati cu noroi intr – un monstru sacru , intr – un simbol , pentru ceea ce inseamna aceasta nobila rasa ,, Jucatorul de Galati ” .
Asemenea afirmatie ,, ca daca porumbelul zboara 3 – 4 ore , sa – i ridicam coada si sa – l pupam ” , este o insulta si o mizerie morala fara margini .
Eram in curte la Enachescu , cand acei porumbei de 3 – 4 ore , putin la numar care se nasteau , fie ajungeau la tava si ii serveam cu mujdei , fie uneori nu mai avea rabdare sa – i perpeleasca si au fost 2 – 3 situatii cand le – a rupt capul si i – a aruncat in veceu !
Spui ca esti din Craiova , ca ai porumbei de 20 de ani … Este foarte grav !!!!
In anii 1985 – 1990 , un anume domn Codrin din Craiova , venea in curte la Enachescu si cumpara porumbei care mergeau in Craiova si erau zburati ;
Am asistat la doua discutii in care acesti domni din Craiova , afirmau ca sunt uimiti de durata si calitatea zborului la acesti porumbei ;
Ei pastrasera numele liniilor de porumbei ai lui Cucu , dar la o parte le pusesera nume noi ;
Procurorii , Dan Spataru , Mandela , etc. , sant doar o parte din numele acestor linii de porumbei care zburau in medie 6 – 7 ore de zbor , dar care in zile cu , curenti favorabili , au ajuns si la 9 – 10 ore de zbor , cu multi martori in curte ! (Aceste nume de linii de porumbei , le regasesc acum in pedigreele porumbeilor mei , numai ca apar ca strabunici ; dar sangele s – a mentinut , curat si nealterat ) .
Daca mai traieste , mergeti la acest domn Codrin ( trebuie sa aiba acum , in jur de 60 de ani ) si rugati – l sa va povesteasca cum si cat zburau porumbeii de la Enachescu , in perioada anilor 1980 – 1990 !!!!!!!!!!
Va rog cu tot respectul , sa nu mai faceti afirmatii false si calomnioase ; doar ca asa vreti , sau nu stiu cine va povestit , la un pahar de palinca !!!!!!!!!!!
Concluzia: Nu manca supa cu furculita ca te arde!
Am citit intrebarile dumneavoastra si constat cu stupoare ca aveti aerul doamnei invatatoare de la catedra si v – ar face mare placere ca eu sa raspund si sa ma transpun in pielea elevului din prima banca ;
Am in spate o cariera militara de 45 de ani , sunt colonel in rezerva si nu pot intra in astfel de jocuri ieftine ;
Am activat intr – o ramura in care sociologia si psihologia , jucau un rol determinant !
Domnule Ionut Barboianu :
– V – am studiat comportamentul , citind cu atentie toate comentariile dumneavoastra din cadrul topicului promovat de domnul Torino la sfarsitul anului 2009 , inceputul anului 2010 ;
Sunteti o fire colerica , ce treceti usor de la o stare (traire) , la alta !
Agresivitatea dumneavoastra verbala , vine pe fondul unor mici tulburari comportamentale , cauzate de anumite neimpliniri , nerealizari .
Subconstientul dumneavoastra face gresala sa – si stabileasca obiective prea marete , care in contextul actual au devenit nerealizabile … Mentalul este cel care are de suferit in aceste conditii , va dezechilibrati si va pierdeti cumpatul .
Punctul culminant al dezechilibrelor dumneavoastra , a fost atins la finalul topicului promovat de domnul Torino la inceputul lunii ianuarie , cand ati cedat psihic si i – ati dedicat presedintelui de la clubul Dacia , un videoclip , cu o melodie , intitulata ,, Prostul la putere ” !!!!!!!!!!!
Clar , dedicatie de la Ionut Barboianu , pentru Torino , presedintele clubului Dacia , familis , adult , in jur de 60 de ani !
Pe langa faptul ca suntem columbofili , suntem oameni , suntem colegi , iar eu cand sesisez ca la comentarii intra si persoane cu acest fel de comportament , nu – mi pot face public numele de familie ;
Repet :
– Fara sa fiu lipsit de modestie , am un statut , am in spate o cariera militara si principiile pe baza caroro m – am format si am activat , nu – mi permit sa fac din numele meu un subiect de barfa , cine stie ce videoclip – dedicatie speciala asteptandu – ma !!!!!
Daca ma convingi ca te straduiesti sa – ti schimbi atitudinea , vom mai dialoga prin intermediul acestor topice ;
Esti inca tanar si am incredere ca te vei maturiza si intr – un viitor mai apropiat sau mai indepartat (depinde doar de tine) , vei da dovada de luciditate si mai ales de autocontrol !!!!!!!!!!
Te salut si iti doresc mult noroc ,
Dan
Pentru pasionatii de zbor de durata la mare inaltime , pot furniza o informatie care intr – un cerc restrans de columbofili (foarte exigenti in ceea ce priveste zborul de durata la mare inaltime) , a dat roade in decursul ultimilor 30 :
Porumbeii din liniile Enachescu ( Cuca ) si Petrica Tanase , se combina foarte bine cu porumbeii din linia Caim ( descendenti din Fotobilinschii si Maradona ) !
In urma acestor combinatii , spectacolul este garantat , bine antrenati acesti porumbei zburand constant 5 – 7 ore , cu o medie de 75 % din durata de zbor , la atitudine de puncte si disparitie .
Anual , export in Germania si incepand cu anul 2008 si in Ungaria , in jur de 50 de pui si 90 % dintre acestia presteaza multumitor , dovada fiind comenzile din acest an ;
Va urez mult succes ,
Dan
Domnule Dan, imi pare nespus de rau ca v-am creat prin comentariul meu o asa stare de neliniste incat caracterizarea pe care mi-ati facut-o, vi se potriveste de minune la comentariul 47.
Nici nu ma asteptam sa aveti taria de caracter sa raspundeti la niste intrebari banale. Tipic pentru discipolii lu Cuca.
Ma voi oprii din orice dialog cu d-voastra din respect pentru mine in primul rand, dar nu inainte de a va face o mica observatie. Am avut si am un mare respect fata de domnul Torino si niciodata nu mi-as permite sa-i fac o asemenea dedicatie. Deci daca d-voastra nu reusiti sa cititi un comentariu si numele semnatarului (ma refer la acea dedicatie), ce incredere sa am eu in capacitatea d-voastra de sociolog, psiholog si chiar……….columbofil. Dar este posibil sa fie sechelele regimului comunist sau traumele securitatii (poate v-a vizitat Cuca si nu in calitate de columbofil).
Dl. Dan,
Stiti bine ca pentru o analiza corecta e nevoie si de analiza faciala, cea a tonalitatii vocale si analiza mediului ambiant. Dar si de studiu pe o perioada mai lunga de timp a subiectului, in propriul lui mediu, pentru o concluzie corecta. Altfel, incadram doar in tipare generale.
Zburatorii la care s-a eliminat jocul, reprezinta doar o ramura a Jucatorului de Galati care la origini a fost in mod evident Roller prin definitie. Stim bine ca foarte multi romani sunt pasionati de zburatori si probabil ca cei care au ales Jucatorul (Rollerul) de Galati pentru a-l transforma in zburator, probabil ca le-a placut mult ca aspect. Nu ar fi pentru prima data cand zburatorilor li se da din frumusetea rollerilor prin infuzii dirijate. Insa cand hotarasti ca cel mai tare roller al Romaniei trebuie sa aiba si o ramura de zburatori de performanta atunci neaparat trebuie sa se reflecte acest lucru in denumirea ramurii respective. Haideti sa fim corecti si sa nu condamnam rasa veche pentru ca noua ne plac zburatorii (si mie imi plac).
Spuneti ca inca din trecut existau pasari care zburau multe ore insa asta arata ca inca de atunci existau crescatori pasionati de zburatori. Apelez la justetea dvs. de militar de cariera si va pun o serie de intrebari.
Este clar pentru toata lumea ca exista si aceasta ramura a zburatorilor. De ce aceasta „cerbicie” in a o promova ca singura varianta de „Jucator” de Galati viabila? De ce nu se joaca corect, cu cartile pe fata? Este oare o decizie pur comerciala? Inteleg sa va placa aceasta ramura in mod deosebit, insa daca inteleg bine, selectia se continua in eliminarea completa a jocului – este un obiectiv major. De ce aceasta campanie violenta de promovare dar si de distrugere a eventualelor nuclee de rolleri din zonele de acces ale amatorilor de zburatori (pentru ca asta se face atunci cand un zburator este vandut ca roller unui crescator incepator pasionat de rolleri)?
Vedeti dumneavastra, aceste lucruri transpar de multe ori la fel de evident ca si cele rezultate din analiza comentariilor unei persoane.
Eu personal recunosc ca nu inteleg comportamentul celor care promoveaza ramura zburatorilor. Inteleg sa-ti placa, inteleg sa o promovezi, inteleg sa vorbesti despre ea cu pasiune (ati vazut sper cat de frumos se vorbeste despre Rosul de Targoviste pe blogul d-lui Andrei). Nu inteleg sa incerci sa monopolizezi denumirea rasei vechi, originale de Jucator de Galati care nu mai are legatura cu ramura actuala de zburatori decat ca fiind porumbeii de origine pe care s-a lucrat. Nu inteleg aceasta campanie violenta de deturnare, acest refuz de a face treaba asa cum scrie la carte, barbateste si cu onoare, care sa faca cinste crescatorilor respectivi. Respectati crescatorii si iubitorii rasei vechi de Roller si veti fi respectati (si apreciati pe masura rezultatelor la zbor) asa cum sunt respectati crescatorii de Zburator de Severin. Sa stiti ca eu cred ca ar fi un castig pentru Romania omologarea zburatorilor descendenti din Jucatorul de Galati si un castig in relatiile dintre columbofili. Ar putea fi facut acest lucru din respect pentru inaintasii pasionati de aceasta ramura.
Daca l-ati incadrat deja pe dl. Barboianu, cum l-ati incadra pe domnul Torino prin prisma activitatii web, a procedurilor, dar si a obiectivului final pe care cred ca dvs. il cunoasteti?
Cu respect,
Guta Ciucur Vasile
D-le Dan ,
pe pagina aceasta discutam de porumbei si nu de de cine ce este sau cu ce se ocupa !
Sincer spus la mine ati pierdut mult laudandu-va cu cariera d-voastra Comunista si cred ca trait un pic dupa luna daca mai veniti cu asa ceva in ziua de azi ?!
Un maturator de strada mie de 100000000 de ori mai simpatic si OM ca un mandru COMUNIST / SECURIST !
Ma opresc aici sa nu ma pierd mai mult – d-le Psiholog ….
poate un Jucator de Galati sa zboare si 10 ore daca nu joaca e tot degeaba,iar in alta ordine de idei oricand prefer sa ma uit la un cascador bun decat la un maratonist mediocru.
D-le Dan, si eu ca si multi altii sunt pasionat de aceasta rasa ,diferenta de varsta dintre noi nu este asa de mare ,fapt ce ma face ca in multe comentarii de ale dvs. sa regasesc nume de mari crescatori si mari porumbei .M-am hotarat sa scriu acest comentariu cand am vazut numele Fotobilinschi si ma intrebam cate persoane au cunoscut acest porumbel. In Bucuresti nu multi. Prin faptul ca nici dvs nu sunteti bucurestean ,ca si mine ma face sa cred ca ati umblat si ati cunoscut multe nume mari din crescatorii acestei rase. Si pentru ca am trait si acele perioade mai vechi (anii 70) cunoscand o parte din crescatorii si porumbeii pe care ia-ti mentionat va dau dreptate la modul cum a fost aceasta rasa si cum a fost transformata ea in timp. De altfel ca si crescatorii ei .Acei mari crescatori de care aminteati, indiferent de pregatirea lor erau oameni respectuosi care aveau o critica constructiva si coerenta, si care desi erau colaboratori isi vorbeau cu d-le.
S-au schimbat timpurile ,s-au schimbat porumbeii si s-au schimbat si societatea.
Cu stima Doru
scuze ptr. deranj cine este domnul Luci si are nr. de tel.0722750509, cineva are o porumbita cu nr. dinsului si cu acest nr. de tel .va multumesc.
Eu am, si zbor porumbei de la Caim si sunt multumit de ei. Lucrez acum si in combinatii , oricum e sange bun . Sa stea multi linistiti nu mai gasesc asa ceva in momentul de fata.
cine a luat de la caim ce nu mi-a placut mie ….. ii doresc tot binele …
Dl Stefanescu as dori si eu de la dumneavoastra cativa pui daca ma puteti servii dati-mi un apel si va sun eu 0766 668 214
Buna !
Daca imi este permis , am un sfat prietenesc pentru domnul Stefanescu Viorel :
– Porumbeii pe care – i detineti , din liniile regretatului maestru columbofil Caim , imperecheatii cu porumbei de la Fane Raiciu , din liniile lui Enachescu , adusi de Fane Raiciu in ultimii 3 ani de la Craiova !
Ieri am fost in Bucuresti si am vizitat un fost coleg columbofil ; de la domnia sa , am aflat noi informatii :
– Fane , a reusit sa aduca in ultimii 3 ani , in crescatoria sa ,descendenti din linia Procurorilor si din linia Barbiciocilor , acestea fiind unele din liniile celebre ale maestrului Cuca !
Conbinand porumbeii de la Caim , cu acesti porumbei , veti obtine porumbei care bine ingrijiti si antrenati , vor zbura lejer la varsta de 5 luni , 6 – 7 ore .
Marele avantaj este , ca porumbeii din aceste linii , zboara 75 % din durata zborului , la puncte si disparitie .
Pt. domnul Doru :
– Sunteti un om deosebit si daca intuitia mea nu ma inseala , este posibil sa va numiti Doru P. si in anul 1974 sa ne fi intalnit la Galati , cu 7 zile inainte de craciunul din acel an ; Eram cu Enachescu si cu Matei Smadu , iar cu dumneavoastra si sotia dumneavoastra , este posibil sa ne fi vazut in targ , dupa care am mers la bodega aceea de pe colt , unde Cuca a facut cinste si am ramas 2 – 3 ore la discutii pe teme columbofile .
Au fost ani minunati , cu oameni si porumbei minunati !
Cu stima ,
Dan
Timp de doua saptamani voi fi plecat din tara . Ma voi intoarce la jumatatea lunii aprilie si daca comentariile de la acest topic vor fi civilizate , voi mai intra la discutii !
Cu respect ,
Dan
Ptru dl Dan
Ma puteti gasi cand doriti pe id mess stefanescuvivi
Multumesc mult pentru sfat , oricum eu sunt prieten cu dl Fane si am de la dansul de vreo 2 ani pasari . Cand vorbeam mai sus de ” combinatii ” exact la astea ma refeream . Vazusem comentariul d-voastra de la punctul 48 si din cauza asta am si scris comentariile de mai sus .
O intrebare pentru admin : in cate zile se publica pe aici un comentariu?
amalgam de idei si de standarde neoficiale international,dar oficiale in curtea,respectiv voliera, fiecarui crescator-fenomen inatalnit la multe rase,nu numai romanesti…am avut intentia de a tine galateni acum vreo 10 ani,dar,inca de pe atunci era nebunie cu ce-i de expozitie,ce-i de zbor,ce-i de joc,etc…linie veche si line noua..
pe acest site,pornind de la articolul lui torino si coroborat cu discutiile ce i-au urmat,eu inteleg ca jucatoru’ de galati trebuie sa fie un bun zburator ,dar care zboara nu mai joaca si care joaca nu mai zboara,care joaca si mai si zboara ,nu este bun de dus in expozitii pentru ca nu e conform standardului…
…o nebunie..
Am avut candva vre-o 20 perechi de Galateni cam din toate culorile si pot sa va spun ca dupa vre-o un an doi de antrenament stolul meu zbura 5-6 ore continuu la mare innaltime.
@I.R.
in ce film era ?
am de vanzare o pereche de galateni cn este interesat add andrey_cata_09;)
pe data de 12 martie adica in data in carea fost pusa poza atunci cand a pus poza a fost ziua mea
pt Andreyab
Acela este idul tau de mess ca nam inteles?
Va anunt ca sa deschis Asociatia Columbofila Pasari si Animale Mici Galati din data de 01.10.2010 si are actual peste 40 de membri din Galati, Braila, Bucuresti si Ucraina, majoritatea au porumbei jucatori de Galati.
Cei interesati se pot adresa la numarul de telefon: 0747.77.02.33 (Nelu)
Va multumesc!
Salutare tuturor crescatorilor, multi ani plini de succes inainte si de performante inalte in ceea ce si-au dorit alaturi de pasarile lor.
Vis a vis de aceste articole referitoare la rasa de agrement, Porumbei de zbor – de galati, cresc de 7 ani de zile, am diferite culor dar au un zbor formidabil si de multe ori nu ma indur sa termin cu ei, dar momentan nu am alta ocazie am in jur de 24 de bucati si vreau sa ii vand, daca este cineva interesat,nr meu de telefon este 0756 309 048. Va multumesc