Jucatorul de Galati pus in fata a doua realitati ,,zborul si jocul ,, si expozitiile- se apropie de adevar. Plecand de la cele 2 mari realizari, concursurile de zbor si prezentarea acestei deosebite rase de zbor si joc in expozitia Galati vom trage o singura concluzie , prin varietatea de culori , osaturi , baltaturi si mici divergente este cea mai raspandita rasa de porumbei in toate zonele tarii.Dar uitandu-ne la fiecare zona unde au prins adepti sint f. multe confuzii de la realitate .S-au facut porumbei dupa placul fiecaruia , netinind cont de cum este standardul (indrumator pt. Expozitii ) si mai ales cum trebuie sa zboare si sa joace adevaratii Galateni .

Multi i-au facut , combinind tot felul de asa zisi Jucatori de Galati cu diverse rase pt. a realiza metisi frumosi sau pt zbor dupa cum se cer la vinzare .

Tinind cont de toate aceste greseli , parerea mea e sa lasam la o parte orgoliile , sa ne intilnim toti cei care iubesc zborul , jocul si frumusetea reala , pt a pune capat tuturor divergentelor .

Zburind porumbeii si participind la expozitii putem ajunge la un numitor comun .

Parerea mea este sa ne intilnim cu totii si sa vedem care este adevarul , nejudecind dupa cum ne plac noua porumbeii .

Referitor la arbitraje , asociatiile care demonstreaza ca au crescatori cu rezultate atit la zboruri cit si la expozitii , ar trebui sa aiba reprezentanti in comisiile pt expozitiile nationale .Cei care arbitreaza trebuie sa demonstreze ce realizari au in cadrul acestei rase (destul de variata ) si nu au ce cauta arbitrii din alte rase la arbitrarea Galatenilor .

Sustin si voi sustine sa se dea premii atit la un porumbel pe scurt cit si la unul semi ciocos dar ambii in cadrul rasei (asupra standardului ar mai trebuii discutat putin ,in general este f bun ) .Cei care reusesc sa prezinte porumbei frumosi si cu fise de zbor sa ia -Exceptional .

Mult succes tuturor . Torino