Am stat de vorba ieri, 12.07.2013 cu Familia Miclos, una dintre cele 4 persoane caruia i-a ajuns porumbelul in prima zi. Mai jos va prezentam un interviu cu Fam. Miclos

Porumbel.NET: Ce informatii suplimentare puteti sa ne dati despre porumbelul care a ocupat acest loc? Daca puteti sa ne spuneti cateva informatii si despre parintii acestuia.
Fam. Miclos: Porumbelul 0220427 -2010 ocupa in anul 2012 locul 1 Maraton Maturi, judetean 21.21p
Locul 2 As Maraton judetean 100.11p
La etapa de Berlin organizata in anul 2012 ocupand locul 4 din 3074 de porumbei lansati.
La aceasta etapa de Berlin ocupand tot locul 4 din 2030 de porumbei lansati.
Parinti acestui porumbel provin de la noi din crescatorie, mama acestui porumbel a ocupat locul 2 fond tineret, judetul Bihor in 2007. Fratele acestei femele 448825 – 2006 ocupand locul 1 international (Romania- Ungaria) Regensburg in 2008. La origine stau porumbei Desmet & Fabry.
Speram ca acest porumbel sa fie locul 1 zonal Palmares Berlin 2011 – 2012 tinand cont de porumbeii care au sosit pana in acest moment.

Porumbel.NET: Cum a fost pentru dumneavoastra aceasta etapa? A fost una usoara/dificila, in comparatie cu etapele trecute.
Fam. Miclos: A fost o etapa reusita tinand cont ca porumbeii au intrat in prima zi de concurs.

Porumbel.NET: Jucati la vaduvie sau la natural?
Fam. Miclos: Practicam vaduvia.

Porumbel.NET: Puteti sa ne dati cateva detalii despre structura crescatoriei dumneavoastra? Cati porumbei zburati si cati aveti la matca?
Fam. Miclos: Crescatoria noastra este relativ mica , structurata pe 2 nivele. Nivelul superior este destinat porumbeiilor de zbor , alcatuit din trei compartimente , doua pentru masculi (40 de boxe) si unul pentru femele. Concuram in fiecare cu an cu un lot de 100-120 de porumbei iar la maratoane cu 20 de porumbei.
La nivelul inferior se afla matca unde avem 25 de perechi.

Porumbel.NET: Cum vi s-a parut aceasta etapa? Incepand de la imbarcarea porumbeilor, lansare si pana in momentul in care a ajuns acasa? In principiu daca sunteti multumit de organizarea pe care asociatia dvs. a avut-o?
Fam. Miclos: A fost o etapa foarte reusita pe tot parcursul ei. Din momentul imbarcarii porumbeilor si pana in momentul lansarii totul a fost organizat excelent de catre asociatie.

Porumbel.NET: Cum va recuperati porumbeii dar si cum ii pregatiti pentru urmatoarea etapa?
Fam. Miclos: Recuperarea porumbeilor o incep din momentul sosirii acestora acasa cu electroliti si o dieta de 2 zile, dupa care treptat revin la mancarea pe care o pregatim noi pentru concursuri
Porumbeii i-am pregatit pana in acest moment concurand etapele care au fost in planul de zbor iar in timpul saptamanii cate un antrenament la 40-45 de kilometri iar in rest in jurul crescatoriei.

Porumbel.NET: Cum a decurs pana in acest moment pentru dumneavoastra sezonul competitional 2013? Fam. Miclos: Care sunt cele mai notabile rezultate pe care le-ati obtinut?
A fost un an competitional relativ bun pentru noi, rezultate notabile pana acum sunt:
– Tabor 603 km, locul 8 zonal porumbel
– Benesov 617 km, locul 7 judetean porumbel
– Tabor 2 603km, locul 8 judetean porumbel si locul 5 crescator.
Mai multe concluzii se vor trage la finalul sezonului.

Porumbel.NET: Ati angajat porumbei si la celelalte 2 nationale?
Fam. Miclos: La Gdansk un numar de 8 porumbei .

Porumbel.NET: Incepand cu luna august incepe febra concursurilor de la columbodroame. Ati angajat porumbei la columbodroamele din Romania, si daca da, unde?
Fam. Miclos: Nu.

Fam. Miclos: Uram tuturor columbofililor Vant in pene si mult succes!

Echipa Porumbel.NET felicita Familia Miclos pentru aceasta aceasta performanta obtinuta la Berlin National 2013.