In data de 7 Septembrie 2013 a avut loc finala Black Sea One Loft Race. Dat fiind faptul ca am fost prezenti si noi, echipa Porumbel.NET vom face o scurta prezentare incepand din seara dinaintea finalei.
Putem spune ca a fost un eveniment pregatit si la care s-a muncit din greu pentru ca atunci cand vor sosii invitatii totul sa fie ca la carte.

In seara zilei de 6 Septembrie, cu o zi inainte de marea finala am petrecut la restaurantul „Ciresica” din Neptun unde Pasha, proprietarul columbodromului Black Sea One Loft Race s-a intrecut pe sine si a pregatit invitatilor o seara de neuitat. Printre persoanele publice din columbofilie, cunoscute atat in Romania cat si in Europa ii vom amintii in cele ce urmeaza: Martha Van Geel (Secretar F.C.I.), Herman Boekelo, Eros Carboni, Jaap Koehoorn, Johann Mehler. Totodata au fost prezenti si alti columbofili din Olanda, Germania, Italia, Turcia. Din Romania ii putem amintii pe Cosmin Olteanu, Silviu Tatut, Marius Tunduc, Florea Sorin, Marius Andrei, Bebe Chicheanu, Gyany Antonescu, Sandu Cazacu, Iuga Dorin, Liviu & Bibi Stefanescu, Neacsu Cristian, Petrica Cocos si multi altii pe care ii puteti viziona in fotografiile de mai jos.

Asadar, dupa cum am spus va prezentam pentru inceput cateva fotografii de la restaurantul „Ciresica” din Neptun, din seara dinaintea etapei finale.

FOTOGRAFII de la restaurantul „Ciresica”, Neptun

Stefan Dobrev Radev (Columbodrom Kalimanci), Pasa si Bulet Mavis (Germania)

Revenim la etapa finala din data de 7 Septembrie. Un numar de 212 porumbei au fost imbarcati si transportati pe punctul de lansare din localitatea Darabani, judetul Botosani. Distanta de la care au fost eliberati porumbeii a fost de 505 km din care au sosit un numar de 179 porumbei.
Conditiile meteo au fost excelente la lansare, aceasta facandu-se la ora 07:15 la o temperatura de 11°C.

VIDEO – Imbarcarea porumbeilor pentru etapa finala

VIDEO – Deschiderea oficiala Black Sea OLR

VIDEO – Incep sa soseasca primii porumbei

Primii 3 porumbei FINALA

LISTA IMBARCARE PORUMBEI – CLICK AICI !

FOTOGRAFII DE LA IMBARCARE CU FIECARE PORUMBEL IN PARTE – CLICK AICI !

REZULTATE ETAPA FINALA – CLICK AICI !

Per total etapa finala a fost una extrem de reusita si sosirile porumbeilor au fost foarte bune, dat fiind faptul ca porumbeii au fost ajutati si de vantul din spate dar si de culoarul de zbor, unul dintre cele mai bune din Romania. In continuare va prezentam fotografii de la etapa finala.

FOTOGRAFII de la etapa FINALA

VIDEO – Festivitatea de premiere

In curand vom publica si fotografiile cu fiecare castigator.

Chiar dacă este prima competiție care se desfășoară la Mangalia, ea a fost inclusă în circuitul FCI. Participanții au primit cupe pentru recunoașterea eforturilor depuse. Columbofilii spun că acesta este un sport costisitor, dar dacă ești pasionat și investești pe lângă bani și timp se poate transforma și într-o afacere. Cei mai buni porumbei din lume s-au întrecut în cadrul a trei etape, iar la final au luat startul 212 campioni, din 20 de țări printre care Italia, Olanda, Germania, Turcia și România. Competiția este inclusă în circuitul FCI.

VIDEO – Reportaj Neptun TV

Dat fiind faptul ca ospitalitatea echipei Black Sea One Loft Race a fost una exceptionala, o mare parte dintre columbofilii straini si romani au decis sa mai petreaca cateva zile in frumosul peisaj romanesc. Acestia au vizitat multe dintre atractiile zonei si pe aceasta cale va mai prezentam inca un montaj de fotografii:

In concluzie, putem spune ca in primavara, atunci cand am anuntat ca Black Sea One Loft Race va fi cel mai bine cotat columbodrom din Romania nu ne-am inselat, iar timpul care a trecut a demonstrat cele spuse. Va multumim ca ati vizionat cu interes materialele expuse mai sus si nu putem decat sa va dorim un sezon columbofil 2014 plin de satisfactii si cine stie, poti fi chiar tu castigatorul editiei 2014 Black Sea One Loft Race. In curand vor aparea pe site brosura columbodromului pentru sezonul 2014. Sunt asteptate mai multe surprize si de ce nu, o competitie mult mai stransa dat fiind faptul ca deja a fost anuntata o participare mai mare !

Va dorim mult succes !