Comitetul director al F.N.C.P.R. s-a reunit on-line in data de 16.04.2020, prin intermediul aplicației Zoom, pentru a soluționa problemele urgente ale Federației.

In cadrul sedintei au fost luate următoarele decizii:

1. Au fost aprobate deciziile C.N.S. de la ultima ședință a comisiei și au fost analizate doua situatii sensibile, membrii CD adoptand urmatoarele soluții :
– Pentru Provincia „Muntenia”, etapa primului concurs Național va fi Harkov;
– Sesizarea Clubului Lovrin, din cadrul Asociaței Județene Timiș se soluționează astfel :
Daca planurile de zbor pentru anul 2020, raman valabile conform variantei 1, atunci Asociatia Judeteana Timis trebuie sa refaca planul de zbor, cu respectarea stricta a precizarilor RNS, privind crearea de conditii egale pentru toti crescatorii. Decizia se va pune în aplicare până la data de 15.05.2020, sub supravegherea responsabilului de zonă.

2. Florin Gatejescu a prezentat situația litigiilor aflate pe rolul instanței, în care este implicata F.N.C.P.R.

3. Marius Tunduc a prezentat situația generată de reclamația domnului Zavate Ioan, către Comitetul Olimpic Român și faptul că în acest moment federația noastră a ajuns la un acord de principiu cu Comitetul Olimpic Internațional cu privire la Olimpiada Porumbeilor. Au fost propuse o serie de măsuri reactive care să aibă în vedere demersuri pentru a contracara aceste atacuri lipsite de substanță și adevăr, asupra federației.

4. Asociațiile afiliate F.N.C.P.R. își vor up-data ambele planuri de zbor ca urmare a amânării campionatului, având în vedere începerea zborurilor pe data de 17.05.2020, dacă condițiile legale vor permite acest lucru. Asociațiile județene pot opta să realizeze etapele la ce date doresc, cu condiția ca acest lucru să se stabilească de comun acord, acolo unde există
protocoale între asociații. Datele „Naționalelor” vor fi stabilite de catre organizatori.

5. Organizarea Conferinței Naționale se amână pentru data de 31 mai a.c., aceasta fiind precedată în data de 30 mai de o ședință a Consiliului Președinților. Locația, ora și ordinea de zi, rămân aceleași.

6. La capitolul „diverse” s-au discutat câteva aspecte privind promovarea columbofiliei, a activităților federației și s-a stabilit o comisie care urmează să propună soluții pentru aceste demersuri. La momentul finalizarii planurilor de punere in aplicare a acestei strategii, va vom informa de îndată.

Presedinte FNCPR
Ing. Marius Tunduc